Optimaliseer uw Microsoft 365 Security!

Microsoft 365 Business Premium is waarschijnlijk de productiviteitssuite die de meeste toegevoegde waarde biedt voor kleine tot middelgrote bedrijven (MKB’s). Waar het voor sommige MKB-bedrijven ooit moeilijk was om een volledig extern of hybride personeelsbestand in te voeren, bieden Business Premium en zijn aanbod een reddingslijn in dit voortdurend veranderende en transformerende tijdperk van werken.

Laten we eens kijken naar enkele van de beveiligingsfuncties die Business Premium zo’n aanwinst maken voor MKB-klanten.

Microsoft 365 Business Premium heeft ingebouwde beveiliging die uw verdediging tegen cyberdreigingen versterkt

Hoewel sommige mensen misschien denken dat schadelijke cyberaanvallen de neiging hebben zich te concentreren op grotere doelen en gevestigde belangen (ziekenhuizen, pijpleidingen, overheidsinstanties, grote ondernemingen, enz.), is de waarheid dat ongeveer 1 op de 5 slachtoffers van cybercriminaliteit MKB’s zijn. Microsoft begrijpt hoe belangrijk het is om bedrijfsbeveiliging toegankelijk te maken voor kleinere organisaties. Daarom bevat Microsoft 365 Business Premium geavanceerde beveiligingsfuncties.

Als een geïntegreerde cloudgebaseerde oplossing die productiviteits- en samenwerkingstools uit het Microsoft-ecosysteem samenbrengt, is Business Premium zoveel meer dan alleen een verzameling Office-apps. De apparaatbeheermogelijkheden en ingebouwde beveiliging maken dit abonnement tot een ezeer uitgebreid aanbod voor het MKB.

De prijs is misschien een beetje hoog voor kleinere organisaties, maar er is geen echt prijskaartje aan de gemoedsrust die de toegankelijke beveiliging Business Premium met zich meebrengt. Met verbeterde, cloudgebaseerde zichtbaarheid van de digitale voetafdruk van een bedrijf op verschillende apparaten, worden werknemers- en bedrijfsgegevens zo veilig mogelijk bewaard.

Business Premium is gestructureerd rond drie verschillende belangrijke beveiligingsgebieden en is uitgerust met bescherming tegen bedreigingen, gegevensbescherming en apparaatbeheer.

 

Wat is een Security Operations Center en waarom heb je er… | Previder

 
Bescherming tegen bedreigingen
  • Advanced Threat Protection (ATP) – Advanced Threat Protection is een cloudgebaseerde e-mailfilterfunctie die AI gebruikt om bedrijven te beschermen tegen een reeks cyberbedreigingen. ATP Safe Links beschermt werknemers tegen kwaadaardig bijgesloten URL’s in e-mails of documenten, terwijl ATP Safe Attachments werknemers beschermt tegen malware en virussen die aan berichten of documenten zijn gekoppeld.
  • Multi-Factor Authentication (MFA) – Met de toestroom van miljoenen frauduleuze inlogpogingen elke dag op de cloudservices van Microsoft, is het implementeren van MFA snel een vereiste geworden om online zaken te doen. Microsoft 365 Business Premium is uitgerust met ingebouwde MFA die vereist dat werknemers een tweede vorm van authenticatie presenteren, zoals een verificatiecode of een fysieke token, om hun identiteit te bevestigen voordat ze toegang krijgen tot bronnen in hun cloud.
Gegevensbescherming

De gegevensbeschermingsfuncties van Business Premium helpen organisaties hun belangrijkste bedrijfsgegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerd personeel er toegang toe heeft. Hoewel cyberverdediging de prioriteit heeft, zijn er een groot aantal extra voordelen van gegevensbescherming en controle.

  • Data loss prevention (DLP) – DLP-beleid helpt organisaties bij het identificeren en beschermen van bedrijfsgevoelige informatie, waaronder burgerservicenummers en creditcardnummers, evenals medische dossiers. U kunt een preventiebeleid voor gegevensverlies maken en implementeren dat is afgestemd op de beveiligingsbehoeften van uw organisatie. Dit beleid moet handmatig worden ingevoerd door beheerders.
  • Berichtversleuteling – De ingebouwde berichtversleuteling van Microsoft 365 Business Premium combineert versleuteling en toegangsrechten om ervoor te zorgen dat alleen beoogde ontvangers de inhoud van het bericht kunnen zien. Berichtencryptie is compatibel met e-maildiensten zoals Outlook, Yahoo, Gmail en meer.
  • Exchange Online Archiving – Microsoft 365 Business Premium is uitgerust met Exchange Online Archiving, een cloudgebaseerde oplossing voor archivering en gegevensherstel die compatibel is met Microsoft Exchange of Exchange Online. Deze functie ondersteunt organisaties bij uitdagingen op het gebied van archivering, naleving, regelgeving en eDiscovery door geavanceerde archiveringsmogelijkheden te bieden, waaronder bewaarplichten en gegevensredundantie. Bedrijven kunnen gebruikmaken van archivering om veilige cloudopslag voor de lange termijn te bieden die voldoet aan de wettelijke nalevingsvereisten.
Apparaatbeheer

Business Premium biedt apparaatbeheerfuncties waarmee beheerders de zichtbaarheid en controle hebben die nodig zijn om toegang te beperken of toe te kennen aan werknemers met ingeschreven apparaten. Op dezelfde manier, cyberdreigingen zijn een nachtmerriescenario, zelfs iets dat zo inconsequentieel maar vervelend is als een ontevreden werknemer, kan hoewel het een veel lagere dreiging is toch gevraalijk zijn, het is belangrijk om te beseffen dat datalekken overal vandaan kunnen komen en dat bedrijven zichzelf tegen iedereen moeten beschermen.

  • Beleid voor voorwaardelijke toegang – Bedrijven kunnen beleid voor voorwaardelijke toegang gebruiken om toegangsbeperkingen te specificeren op basis van verschillende factoren. Deze factoren omvatten het tijdstip van de dag, het apparaattype, de locatie en meer.
  • Mobile Device Management (MDM) – Organisaties kunnen beleid voor persoonlijke apparaten maken en beheren om gegevensverlies te voorkomen en mobiele apparaten van werknemers te beheren. Beheerders kunnen een apparaat resetten naar de fabrieksinstellingen voor distributie naar een nieuwe medewerker. Beheerders kunnen ook op afstand verloren of gestolen apparaten wissen om alle gevoelige bedrijfsgegevens te verwijderen. Met complianceprofielen kunnen bedrijven beveiligingsinstellingen afdwingen, zoals een pincodevereiste op een apparaat dat toegang heeft tot bedrijfsgegevens.
  • BitLocker-encryptie– Een extra beveiligingslaag met behulp van een Trusted Platform Module (TPM-chip) om gegevens op een apparaat te coderen. Zonder de aanwezige BitLocker-sleutel zijn de gegevens onleesbaar voor een derde partij.
  • Automatische updates – Houd apparaten van medewerkers up-to-date over beveiligingsfuncties en updates. Configureer automatische updates volgens een vast schema.

Deze kerngebieden van Microsoft 365 Business Premium komen samen om een georganiseerde en inclusieve verdediging tegen cyberbedreigingen te vormen die de beveiligingshouding van bedrijven versterkt en gevoelige gegevens beschermt tegen online bedreigingen en ongeoorloofde toegang. Wilt u meer weten over Bussiness Premium of wilt u starten met Microsoft 365? Neem contact met ons op en wij zullen u proberen zo goed mogelijk verder te helpen in het optimaliseren van uw IT-infrastrcuctuur.